Truskawkowy dressing

Rewelacyjny dressing do mięsa lub sera. 
Przepis wydębiony przez teściową od pewnego szefa kuchni

Składniki:

  • 1 łyżka oleju
  • szczypta imbiru
  • pieprz (szczypta)
  • ostra papryka do smaku
  • 1 łyżeczka vegety
  • truskawki (min. ½ kg )- najlepiej świeże

Truskawki rozgnieść, dusić do odparowania wody. Dodać łyżkę oliwy, wymieszać. Doprawić do smaku szczyptą suszonego imbiru, szczyptą pieprzu (najlepsza mieszanka 5 kolorowych pieprzy), ostrej papryki oraz przesianej vegety.

Sos świetnie się nadaje do mojej ulubionej potrawy na szybko – zapiekanego w panierce camemberta w otoczce z posiekanych pistacji. Do tego liść gorzkawej rukoli.

Niebo w gębie. Zapewniam.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *