Lassi z mango

Na upały. Żółty. Energetyzujący. Urzekający. Jedwabisty.
Podaję za moim guru Jamie Olivierem. 

 
Na 4 literatki:
pół szklanki zimnego mleka 3,2%
250 ml jogurtu naturalnego
puszka owoców mango w syropie (np. Tao-tao)
2-3 łyżki cukru do smaku

Wszystkie składniki wlać do wysokiego dzbanka – zmiksować. Rozlać do 4 literatek, podawać niezwłocznie.

Na marginesie – lassi może być przechowywane w lodówce do 24h.
Ale po co czekać, skoro jest już gotowe ? 😉

8 thoughts on “Lassi z mango

  1. podoba mi się tutaj u Ciebie:) proste, a zarazem bardzo smaczne, efektowne przepisy:) pozdrawiam i miłego weekendu życzę:)

  2. Mi w tej zupie właśnie wywar najbardziej smakował ^^ 2 szczypty vegety dodałam dla smaku, ale pasuje również sól, sól ziołowa lub sól czosnkowa. 🙂

  3. Cieszę się że moje waniliowo-truskawkowe połączenie uzyskało aprobatę ^^ Nigdy naleśniki (podobnie jak i wszelkiego rodzaju racuchy czy omlety) nie smakują tak samo jak te smażone na oleju (są bardziej mdłe), dlatego musiałam coś wymyślić dla podkreślenia smaku, a że kocham smak i zapach wanilii.. musiałam spróbować 🙂

    pozdrawiam gorąco 🙂 :*

  4. Piękny początek dnia-myślę, że nieźle nadało by się na lekkie śniadanie 🙂 uwielbiam takie jedwabiste koktaile 🙂

Dodaj komentarz