Podaję za moim guru Jamie Olivierem.
Wszystkie składniki wlać do wysokiego dzbanka – zmiksować. Rozlać do 4 literatek, podawać niezwłocznie.
Na marginesie – lassi może być przechowywane w lodówce do 24h.
Ale po co czekać, skoro jest już gotowe ? 😉
Wszystkie składniki wlać do wysokiego dzbanka – zmiksować. Rozlać do 4 literatek, podawać niezwłocznie.
Na marginesie – lassi może być przechowywane w lodówce do 24h.
Ale po co czekać, skoro jest już gotowe ? 😉
Chłodnik rabarbarowo-truskawkowy Składniki: pół kilograma ładnych truskawek (obranych z szypułek i przepłukanych) łyżka cukru 4-5 łodyżek rabarbaru kilka listków mięty...
Wyśmienity napitek. A owocowe koktaile sa jeszcze do tego, nie tylko smaczne , ale i zdrowe.
podoba mi się tutaj u Ciebie:) proste, a zarazem bardzo smaczne, efektowne przepisy:) pozdrawiam i miłego weekendu życzę:)
Mi w tej zupie właśnie wywar najbardziej smakował ^^ 2 szczypty vegety dodałam dla smaku, ale pasuje również sól, sól ziołowa lub sól czosnkowa. 🙂
Cieszę się że moje waniliowo-truskawkowe połączenie uzyskało aprobatę ^^ Nigdy naleśniki (podobnie jak i wszelkiego rodzaju racuchy czy omlety) nie smakują tak samo jak te smażone na oleju (są bardziej mdłe), dlatego musiałam coś wymyślić dla podkreślenia smaku, a że kocham smak i zapach wanilii.. musiałam spróbować 🙂
pozdrawiam gorąco 🙂 :*
Uwielbiam to lassi!
Pozdrawiam Cię:)
a to zapraszam, zapraszam, póki ciepłe ^^
Pozdrawiam 🙂
o ranyści, uwielbiam lassi, sama nigdy nie przyrządzałam, ale w hinduskiej restauracji piłam i to jest przepyszne, i tak fajnie chłodzi kubeczki smakowe przypalone ostrymi przyprawami 🙂
właśnie mangowe piłam
Pozdrawiam
Monika z
http://www.bentopopolsku.blogspot.com
i
http://www.efektnimbu.blogspot.com
Piękny początek dnia-myślę, że nieźle nadało by się na lekkie śniadanie 🙂 uwielbiam takie jedwabiste koktaile 🙂